1. Kur 2. Ders Korece - Heceleri Yazmanın Kolay Yolu

Korecede heceleri bir kutunun içinde yazıyormuşsunuz gibi düşünmek mümkündür. Her hecede kaç harf varsa o kadar harf yazılır bir kutuya diye düşünebiliriz.

Sesli harfler başta tek yazılmazlar. Bu yüzden sesli harfin önüne 'ㅇ' getirilir ama okunmaz.

Kelime ya da hecenin başına gelen yatık çizgiyle olan sesli harfler(ㅡ, ㅜ, ㅛ vb.)  'ㅇ' nin ya da diger harfin altına, dik çizgiyle olan sesli harfler(ㅣ, ㅏ, ㅔ vb.) 'ㅇ' nin yanına yazılarak heceler oluşturulur.

우유
아이






16 yorum:

  1. ben size bölebişi yaptıınız için cok teşekkür ederim acıkcası ben okuldan geldikten sonra derslerimi bitirip ardından da korece olarak yani sizin sitenizden ders calışıyorum size ne kadar minettar oldugumu anlatamam cooooook teşekkür edrim yanlız bi de şunu rica etmk istiyorum bi de bu caliştıgımı kelimelerin anlamlarını d ayazarmısınız lütfen ricamı dikkt alın teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ben de cok teşekkür ediyorum, emeginize sağlık, benim için çok faydalı bir site burası,
    tesekkürler
    iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çoook teşekkür ederim. Size minnettarım. ama acaba sizinle nasıl özel olarak iletişim kurabilirim?? Sormam gereken bir çok şey var. Lütfen en yakın zamanda benimle iletişime geçin.Şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. çooookkk saolun sayenizde koreceyi öğrendim size sonsuz minnettarım çok faydalı bi site burası herkese arkadaşlarımada önericem burayı

    YanıtlaSil
  5. çooookkk saolun sayenizde koreceyi öğrendim size sonsuz minnettarım çok faydalı bi site burası herkese arkadaşlarımada önericem burayı

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir site. size çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben daha yeni üye oldum Adım So Young bu siteyi çok beğendim hergün bu sitede ders çalışmak için elimden geleni yapıcam.Çok çalışacağım.

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çok teşekkürler. bunnu yapmanız çok hoşuma gitti henüz harflerdeyim öğrenebileceğime inanıyorum ama daha önümde çok uzun yollar var. aslında tek başına öğrenmek çok zor oluyor,bize özel ders verebilecek birilerini tanıyor musunuz? lütfen en kısa sürede cevap yazın size gerçekten çoooook ihtiyacımız varmış.şimdiden herşey için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. siteden çalışmak istiyorum ama harfler görünmediği için çalışamıyorum benim bilgisayarımda bir program var microsoft world belgesi ne attığım zaman tüm harfler görünüyor ama problem şu kopyalama yapamıyorum siz siteden kopyalamayı engellediniz mi eğer öyleyse boşuna uğraşmayayım diye soruyorum ve her ne kadar az yararlanabiliyor olsamda siteni içeriğine bayıldım . :D Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba ben servet daha önce yazdığım mesaj gelmeyeceğini düşündüğüm için kısa yazdım düşüncelerimi tam olarak vurgulayamamıştım. Şimdi ben koreceye yeni başladım harfleri biliyorum .Gördüğüm sözcükleri çevirebiliyorum ama sözcükleri koreceye çevirirken yazılımında zorluk çekiyorum.Bu ikinci derste verdiğiniz korece harfleri yazma kutuları acaba kalıplaşmış bir kutumu yani bütün harfler o kutudakiler gibi mi yazılıcak yoksa o kutular sadece o harfler için mi geçerli.Şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkür ederim gerçekten korece öğrenmek istiyordum bu siteden çok şey öğrendim size iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  12. super bir site
    Azerbaycandan selam))

    YanıtlaSil
  13. Ravi's Girlfriend9/9/16 09:24

    coksel bi sayfa emegi gecen herkese tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  14. Starlight9/9/16 09:26

    Coksel bi sayfa emegi gecen herkese tesekkurler

    YanıtlaSil
  15. ben şunu öğrenmek istiyorum. Korece de harfler kutu kutu yazılır demişsiniz. Peki bu kutular neye gör oluşturuluyor? Yani bazı kutular iki, bazı kutular üç, bazı kutularda dözrt tane harf bulunuyor. Bunun bir kuralı var mı? Varsa nedir?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,
    Heceleri kutu olarak düşünürsek her kutuya o hecenin sahip olduğu kadar harf yazmamız gerekir. Korece kelimelerdeki hecelere kaç harf yazılacağına biz karar veremeyiz. Kelimeyi ezberleyip o şekilde yazmak gerekiyor.
    Türkçe bir kelimeyi Korece harfler ile yazacaksak telaffuzda hecenin kaç harfi varsa o kadar harf bir kutuya yazılır diye düşünebilirsiniz.
    Mesela Hatice --- Ha-ti-ce 하-티-제 --- 하티제 şeklinde yazabilirsiniz. Daha fazla bilgiyi 1.Derse de eklenen "Yabancı Kelimelerin Yazılışı" kısmında bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil