Kore Dili



Korece yüksek, orta ve düşük hitap şekli olmak üzere üç hitapla konuşulan ve alfabesi olan bir dildir. Sondan eklemeli bir dil olduğu için Türkler için öğrenmesi gerçekten çok kolaydır. Ayrıca Uzak Doğu dilleri arasında yazılış ve okunuş bakımından en kolayıdır.
 
Korece öğrenmek İngilizce öğrenmekten çok daha kolaydır. Bir kere İngilizce öğrenirken yıllarca A dediginiz bir harfi A(ey) şeklinde yıllarca B diyerek tanıdığınız bir harfi B (bi) şeklinde öğrenmek zorunda kalıyorsunuz ki başlarda bu hiç kolay birşey değildir. Bu yüzdendir ki ingilizcede ki library kelimesini ilk önce laybreri değilde libreri şeklinde okuyoruz. Diğer harfler belkide ilk öğrenilen harfler olduğu içindir biraz daha hızlı doğru okumaya başlanıyor ama “i” gibi bazı harflere alışmak biraz daha zaman alıyor. Tabi ki İngilizce de ki okunuş kuralları o kadar fazla ve farklı ki bu sadece alıştığımız birşeyin ismini değiştirip öğrenmektense yeni birşey öğrenmenin daha kolay olduğunu açıklamak için verilmiş küçük bir örnektir.

Eğer gerçekten Korece öğrenmek istiyorsanız düzenli bir çalışma ve sürekli dinlemeyle bunu kendi kendinize başarabilirisiniz. Çünkü Korece cümle sıralaması bakımındanda Türkçe’ye çok benzemektedir. Korecede de fiil sondadır. Korece “Ben eve gidiyorum” demek istiyorsanız önce beni sonra evi son olarakta gidiyorumu söylersiniz.
저는 집에 갑니다. (Çonın çibe kamnida.) Ben eve gidiyorum.
Yeter ki kelimeleri bilin. Genelde Türkçe gibi düşünüp korece kelimeleri yerine koyarak konuşulur. Bunun da azda olsa istisnası vardır.

Tabi ki telafuz için bir koreliyi tanımak çok iyidir ama böyle olanaklarınız yoksa da korece sesli yayın yapan kaynakları sürekli dinlerseniz bu dilin ritmini öğrenebilirsiniz. Korece konuşmanın sanıldığı kadar zor olmadığını da anlarsınız.

Korecede kişilere hitap çok önemlidir. Büyüklere, tanıdıklara, samimi arkadaşlara ve çocuklara farklı bir dille hitap edilir. Ve bu çok önemlidir. Büyüklere düşük dille hitap etmek çok büyük saygısızlıktır. O yüzden korece öğrenirken bu hitap şekillerini çok iyi öğrenmek gerekir.


 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
BİLGİSAYARINIZDA KORECE KARAKTERLER GÖZÜKMÜYOR MU?

XP cdniz varsa hemen bu sorunu çözebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey şu sırayı takip etmek.

Üst menüden Görünüm--> Dil kodlaması--> Diğer--> Korece seçeneğini tıklayın.
Yükleme yapmak isteyecek tam bu sırada xp cdsini takın. Kurulum hemen gerçekleşek. Bilgisayarı yeniden başlatmanızla korece harfler görünür hale gelecektir.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Korece - Türkçe Sözlük Sağda 'Tavsiyeler' kısmında bir link göreceksiniz 'Türkçe-Korece Sözlük'.
Aslında bu linki koymadan önce kararsız kaldım çünkü birçok kelimenin karşılığını vermiyor ama yinede yeni başlayan ve hiç sözlüğü olmayanların belki birazda olsa işine yarayarabilir düşüncesiyle ekledim...
Çok beklenti içinde olmadan kullanabileceğiniz bir sözlük.
Look up yazan kısma Korece anlamını öğrenmek istediğiniz kelimeyi yazıp search yazan butona tıklamanız yeterli olacaktır.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Başlamadan Önce...
Bazı arkadaşlar sorduğu için yazıyorum, blogta konu baslıklarını tıkladığınız zaman en son eklenen konu en üstte gözükür. Bu yüzden mesela Pratik Konuşma başlığını tıkladığınız zaman ilk eklenen konular en altta kalır. Kolay gelsin...