Kore Dili



Korece yüksek, orta ve düşük hitap şekli olmak üzere üç hitapla konuşulan ve alfabesi olan bir dildir. Sondan eklemeli bir dil olduğu için Türkler için öğrenmesi gerçekten çok kolaydır. Ayrıca Uzak Doğu dilleri arasında yazılış ve okunuş bakımından en kolayıdır.
 
Korece öğrenmek İngilizce öğrenmekten çok daha kolaydır. Bir kere İngilizce öğrenirken yıllarca A dediginiz bir harfi A(ey) şeklinde yıllarca B diyerek tanıdığınız bir harfi B (bi) şeklinde öğrenmek zorunda kalıyorsunuz ki başlarda bu hiç kolay birşey değildir. Bu yüzdendir ki ingilizcede ki library kelimesini ilk önce laybreri değilde libreri şeklinde okuyoruz. Diğer harfler belkide ilk öğrenilen harfler olduğu içindir biraz daha hızlı doğru okumaya başlanıyor ama “i” gibi bazı harflere alışmak biraz daha zaman alıyor. Tabi ki İngilizce de ki okunuş kuralları o kadar fazla ve farklı ki bu sadece alıştığımız birşeyin ismini değiştirip öğrenmektense yeni birşey öğrenmenin daha kolay olduğunu açıklamak için verilmiş küçük bir örnektir.

Eğer gerçekten Korece öğrenmek istiyorsanız düzenli bir çalışma ve sürekli dinlemeyle bunu kendi kendinize başarabilirisiniz. Çünkü Korece cümle sıralaması bakımındanda Türkçe’ye çok benzemektedir. Korecede de fiil sondadır. Korece “Ben eve gidiyorum” demek istiyorsanız önce beni sonra evi son olarakta gidiyorumu söylersiniz.
저는 집에 갑니다. (Çonın çibe kamnida.) Ben eve gidiyorum.
Yeter ki kelimeleri bilin. Genelde Türkçe gibi düşünüp korece kelimeleri yerine koyarak konuşulur. Bunun da azda olsa istisnası vardır.

Tabi ki telafuz için bir koreliyi tanımak çok iyidir ama böyle olanaklarınız yoksa da korece sesli yayın yapan kaynakları sürekli dinlerseniz bu dilin ritmini öğrenebilirsiniz. Korece konuşmanın sanıldığı kadar zor olmadığını da anlarsınız.

Korecede kişilere hitap çok önemlidir. Büyüklere, tanıdıklara, samimi arkadaşlara ve çocuklara farklı bir dille hitap edilir. Ve bu çok önemlidir. Büyüklere düşük dille hitap etmek çok büyük saygısızlıktır. O yüzden korece öğrenirken bu hitap şekillerini çok iyi öğrenmek gerekir.


 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
BİLGİSAYARINIZDA KORECE KARAKTERLER GÖZÜKMÜYOR MU?

XP cdniz varsa hemen bu sorunu çözebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey şu sırayı takip etmek.

Üst menüden Görünüm--> Dil kodlaması--> Diğer--> Korece seçeneğini tıklayın.
Yükleme yapmak isteyecek tam bu sırada xp cdsini takın. Kurulum hemen gerçekleşek. Bilgisayarı yeniden başlatmanızla korece harfler görünür hale gelecektir.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Korece - Türkçe Sözlük Sağda 'Tavsiyeler' kısmında bir link göreceksiniz 'Türkçe-Korece Sözlük'.
Aslında bu linki koymadan önce kararsız kaldım çünkü birçok kelimenin karşılığını vermiyor ama yinede yeni başlayan ve hiç sözlüğü olmayanların belki birazda olsa işine yarayarabilir düşüncesiyle ekledim...
Çok beklenti içinde olmadan kullanabileceğiniz bir sözlük.
Look up yazan kısma Korece anlamını öğrenmek istediğiniz kelimeyi yazıp search yazan butona tıklamanız yeterli olacaktır.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Başlamadan Önce...
Bazı arkadaşlar sorduğu için yazıyorum, blogta konu baslıklarını tıkladığınız zaman en son eklenen konu en üstte gözükür. Bu yüzden mesela Pratik Konuşma başlığını tıkladığınız zaman ilk eklenen konular en altta kalır. Kolay gelsin...

223 yorum:

  1. aaa ne kadar iyi olmuşş bu blok.. nereden aklınıza geldi böyle bilemiyorum..

    çok teşekkurler..

    YanıtlaSil
  2. Benim gibi ögrenmeye azmetmis insanları burada görmek çok güzel.

    isimsiz umarım seninde isine yarar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel bir blog. Emekleriniz için Allah sizden razı olsun. Benim gibi dil öğrenme meraklıları için çok aydınlatıcı bir anlatım. Tekrar çook teşekkürler :)

      Sil
  3. Bu bloğu hazırladığınız için çok teşekkürler, hep Korece hakkında bilgi alabileceğim bir site arıyordum, tümü ingilizce okunuşları veriyor, siz Türkçe olarak açıklamışsınız harflerin okunuşlarını çok teşekkürler.

    Korece de Altay dilidir bu nedenle Türkçe'ye benzer, Japonca için de durum aynıdır, Türkçe gibidir, Türkler çok kolay öğrenebilir bu dilleri.Ben de kurs tamamlanınca Japonca için böyle bir blog açayım :) Tekrar çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Evet o zorlugu biliyorum aynı seyleri yasadıgım icin belki birilirinin isine yarar diye, bana dua eder diye bu blogu actım.
    tabi ben hala ogreniyorum bu dili.
    bakalım japonca blog fikride güzelmis. Bence biran once basla...

    YanıtlaSil
  5. slm canım çok güzel bir site olmuş ellerine sağlık. Benim gibi Korece öğrenmek isteyenler için en iyi site diyebilirim. Diğer sitelerde bayağı eksik şeyler var ama senin sitende herşey o kadar düzenli ki biraz vakit ayıran bir kişi kolayca öğrenebilir. Bu siteyi biz Kore sevenlere hazırladığın için sonsuz teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. slm canım, çok güzel bir site hazırlamışsın ellerine sağlık. Benim gibi bu dili öğrenmek isteyenler için siten bulunmaz bir hazine değerinde bu dili öğrenirken aklıma takılan soruların cevaplarını senin sitende buldum. Bu çalışmalarından dolayı sana sonsuz teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. saol dostum bende korece öğrenmek istiyorum hatta güney koreye, seul 'e gidip orda yaşamak istiyorum (özel bir nedenden dolayı) umarım bu site yararlı olur ve bende öğrenirim..

    ayrıca şimdiden seule gidebilirsem nerde kalınır,nerde yemek yenir uygun fiyatlı ve iyi olarak ayrıca orda yaşayan türklerle bağlantıya geçip (internet sayesinde) belkide gitme ihtimalini ayarlayabilirsem orda iş imkanıda olabilir..

    mümkünse msn adresini verebilirmisin ? gerektiğinde karşılıklı konuşabilmek için çünkü buraya her zaman yazamayabilirim..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Sema,

    Begendiğine sevindim. Bu sıralar az vaktim olduğu için yapmak istediklerimi tam olarak yapamıyorum. Tavsiyelerinizle daha güzel olacak gibi...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Cem,

    İşti kalacak yerdi bu konular hakkında pek bir bilgim yok malesef. Tavsiyeler kısmında Ticari Destek adında bir link bulacaksın belki sana yardımcı olabilirler tam emin değilim.

    Koreceyle alakalı soruların olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Blogun seninde işine yaraması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. Harika bi blog teşekkürler tek kelimyle muhteşemm...:)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,

    Günlerdir sitenizde bir oraya bir buraya bakmaktan iş yapamaz oldum.Burası tam bir hazine...emeğinize sağlık...Gerçekten Korece, özellikle de Türkçe açıklamalı bir kaynağa ulaşmak çok zor. Yaptığınız açıklamalar eklediğiniz video ve linkler harika...sizi sürekli takip edeceğimden emin olabilirsiniz.

    Bu sayede bir gün ben de suyun yüzeyine çıkmayı umut etmekteyim:)

    Her şey gönlünüzce olsun ve her şey için tekrar çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. ya Hu amma meraklısı varmış bu Korecenin..

    ben de bu güzel yorumları okumaktan bloğu gezemedim.. hehe hehe

    ne için Korece öğrenmeye çalışıyorsunuz .. amacınız nedir Dostlar ;))

    Ama blok gerçekten çok güzel.. emeğinize sağlık blok sahibesi.. giderekte suyun üstünde duruyorsunuz gibi duruyor..

    dua diyelim ; dua edelim size...

    usya

    YanıtlaSil
  13. merhaba..ben korede bir firmaya ulaşmaya çalışıyorum ama sannırım telefon numaraları değişmiş ama korece olduğu için ben numarayı anlayamıyorum..acaba telaffuzlarını öğrenirsem anlayabilirmiyim dedim ama onu da beceremedim :( o sırada buldum sitenizi..sonuçta yardımınıza ihtiyacım var..aklımdan kore konsolosluğunu aramak falan geçiyordu..telefon numarasını versem ve rica etsem numarayı alabilirmisiniz..63 561 69 00 ..ya tanışmıyoruz ama böyle birşey istedim.kusura bakmayın..
    yaprak

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Yaprak,

    yeni numara : 63534-0333
    ilk defa böyle bir istekle karşılaştım:))
    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  15. herşey çok güzel bende korece öğrenmek istiyorum ama maalesef korece yazılar gözükmüyor xp kurulum cdm de yok lütfen biri bana yardım etdin

    YanıtlaSil
  16. Ben de size ne kara tşk etsem azdır bu hizmetiniz için. Ben de sizler gibi koreyi çok seviyorum. Hatta oraya gidip gezmek istiyorum. İnş. bir gün oda olacak. Ben öğrenmeye başladım bile. Çok zor değil sanırım helede istekli olunca :). Ama Arzu hanım sormak istediğim birşey vardı benim sessiz harfler hakkında. Bizim alfebemize göre L olan harfin karşılığını göremedim ben o da ters L gibi başta olunca K ortada olunca G gibimi okunuyor. Bi de kareye benzeyen bir harf görüyorum alfebede ama açıklamalarda yok. Onu da açıklarsanız sevinirim :)
    şimdiden tşkler

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,
    ㄹ harfi L harfine karşılık gelir korecede. ilk derste geçiyor gözünüzden kaçtı galiba.

    evet o 'ㅁ' M harfi o da benim dikkatimden kaçmış ve yazmamışım sagolun farkettiginiz için.

    istekli olunca gerçektende Türkler için hiçte zor bir dil değildir Korece...
    kolay gelsin size...
    Bu arada Arzu hanım kim:))

    YanıtlaSil
  18. merhabalar bu dili öğrenmeyi çok istiyorum herşey çok güzel olmuş emeğinize sağlık benim küçük bi ricam olacak bu dilde kaç harf var ve okunuşları nasıl günlük yaşamda kullanılan diyolagları vermişsiniz ama okunuşları yok yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkler kolay gelsin

    YanıtlaSil
  19. MERHABA!BEN TUANA
    BU SİTEYİ HAZIRLADIĞINIZ İÇİN ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN YAPTIĞINIZ ŞEY ALLAH KATINDA DA O KADAR DEĞERLİKİ HİZMETİNİZİ EĞİTİM ALANINDA SÜRDÜRÜYOR OLMANIZ ÇOK GÜZEL BİŞEY SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİORUM AYRICA ÇOCUKLUK HAYALLERİMDEN BİRİNİN DE GERÇEKLEŞMESİNE VESİLE OLUYORSUNUZ NE DİYİM ALLAH'A EMANET OLUN

    YanıtlaSil
  20. gerçekten çok güzel bir site teşekkür ederim.. ilk olarak böyle güzel bi site için... ben ilerde çince öğrenmek istiyorum...ve şunu merak ediyorum kore dilini az çok bilen birisi çinceyi kolay öğrenebilirmi?...

    YanıtlaSil
  21. Koreliler uzun süre hanca denilen çince karakterleri kullanmışlar ama daha sonra kendi alfabeleri yani hangıl ı oluşturup onu kullanmaya başlamışlar. şu anda hanca kelimelerden hala kullanılan var ama yinede az korece bilen bir insanın işine yarayacagını zannetmiyorum.
    Zaten korece ve çince ortak dil grubunda da degil. Cümle kuruluşu aynı değil.
    Bildigim kadarıyla çince resim yazısı diyebilecegimiz şekilde türemiş. Farklı okunuşları olabiliyormus ama anlamı aynı oluyormus. yani tayvanda ki bir çinli ile malezyada ki çinlinin konuşması biraz farklı olabiliyormus ama birbirlerini anlıyorlarmış çok rahat.
    Çinli arkadaşlar bile çincecin çok zor olduğunu daha doğrusu yazmanın çok zor olduğunu soylemişlerdi. Hatta bir gün bir kelimeyi sormuştu hoca sınıfta ki üç çinli anca birlikte yazabilmişti.
    Yinede seni yanıltmış olmak istemem çünkü çince hakkında çok fazla bilgim yok...
    sana çince ögrenmende şimdiden başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
  22. Ben de korece ögrenmek istiyorum.bana yardimci olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  23. Merhaba, ben daha öncede bir yorum yazdim fakat yayinlanmadi sanirim.Neyse ben korece ögrenmeyi gercekten istiyorum.ancak yasadigim ilde korece kursu veya korece bilen birileri yok.nasil ögrenebilirim.almanca biliyorum fakat koreye cok ilgi duyuyorum. beni bu konu hakkinda bilgilendirebilir misiniz?ayrica nasil en hizli bi bicimde ögrenebilirim? yada korece ögreten bir kitap veya kaynak var mi? lütfen beni aydinlatin:::::::::::::::::)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Genelde Korece ogreten siteler ingilizce olarak ogretiyor. Bu blogtan baska türkçe anlatan başka bir yer varmı bilemiyorum. En azından ben korece ögrenmeye basladıgımda yoktu.
    Tavsiyeler kısmından korece bazı sesli kaynaklara ve derslere ulasabilirsiniz tabi dersler ingilizce.
    Türkiye'de Ankara ve Kayseri'de Kore Dili ve Edebiyatı bölümü var diye biliyorum. Orda okutulan kitabı ogrenebiliriz. Belki isinize yarayabilir.
    onun dışında burda ki dersleri takip edebilir ve takıldıgınız yerleri yorum kısmında sorabilirsiniz. kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  25. tesekkür ederim.önerdiginiz kitaplari bulmaya calisacagim.hah bu arada siteniz cok güzel.basarilarinizin devamini dilerim.en kisa zamanda sizin gibi korece ögrenmek tek arzum.kendinize iyi bakin...

    YanıtlaSil
  26. bende korece ögrenmek istiyorum böyle farklı diller cok dikkatimi cekiyor.iyiki böyle bir site yapmıssınız.tesekkürler

    YanıtlaSil
  27. blogunuz çok güzel gerçekten, ben de koreceye dramalarını izlerken merak saldım, yavaş yavaş öğreniyorum :D
    acaba aşağıdaki kısa konuşmaları tercüme edebilir misiniz ??


    http://www.fileden.com/files/2007/8/30/1395998/10%20Nae%20Mamsokeui%20Neo%20%28words%20By%20Hwang%20Taeja%29.mp3

    http://www.fileden.com/files/2007/8/30/1395998/13%20Byeol%20Cheoreom%20%28words%20By%20Bigung%20Mama%29.mp3

    http://www.fileden.com/files/2007/8/30/1395998/08%20Neoreul%20Bomyeon%20%28words%20By%20Bigung%20Mama%29%20.mp3

    YanıtlaSil
  28. merhaba öncelikle site yapımcısına çok teşekkür ediyorum.ve birşey sormak istiyorum ben buradaki kurları bitirdikten sonra ya da önce korece öğrenmek için bi kaynak kitap istiyorum bana ne önerebilirsiniz?? önerileriniz benim için çok önemli şimdi lisedeyim ama üniversteyi korede okumak istiyorum hiç olmazsa yüksek lisansımı orda yaparım ama geleceğimdeki planlarım arasında mutlaka bir kore var. özellikle de güney korê.bu dili öğrenmeyi çok istiyorum alfabeyi söktüm harfleri tanıyorum kelimeleri de okuyabiliyorum ama anlamlarını bilmiyorum:( bir de bi sorum daha var b sesiyle okunan, kelimenin başında P sesiyle okunan harf bazı yerlerde 'm' sesiyle okunmuş nerde b veya p ; nerde m sesiyle okuyacağımızı nasıl anlıyoruz. son bir sorum daha var.hiç kore'ye gittiniz mi?ben NDYS adlı uluslararası bir derneğe üyeyim. bu sene amerikaya gittik.seneye de thaiwan'a gideceğiz. belki kore'ye de gideriz:)sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim. ayrıca bu dili çok daha çabuk anlayıp öğrenmem için önerebileceğiniz alıştırma veya egzersiz türü bişeyler var mı??bu kadar çok soru sorduğum için özür dilerim ama çok heyecanlıyım bu dil ve ülkeyle ilgili herşeyi bilmek istiyorum. sorularıma cevap verirseniz çok memnun olurum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. hedefiniz daha yuksek olsun çünkü bende hala tam ogrenmis degilim bu dili. Daha 4. kuru bitirmem gerekiyor:))

    YanıtlaSil
  30. ayine-i devran gönderdiginiz linklerinizi açamadım....

    YanıtlaSil
  31. Merhaba,
    1. Türkiye'de hangi kaynaklar var tam olarak bilemiyorum üniversiteler de okutulanları arastırabilirsiniz. malesef tam olarak bir kaynak kitap oneremeyecegim...
    2. ㅂ harfi ㄴ harfinden once gelirse ㅁ sesiyle okunur.
    bunun gibi kuralları kategoriler kısmında ki OKUNUŞ KURALLARI kısmında bulabilirsin.
    3. Ben Kore'de yaşıyorum.
    4. Bunlar benim ilk ögrenmeye başladıgımda bana çok yardımı olan sitelerin linkleri... umarım seninde işine yarar...

    http://korean.sogang.ac.kr/

    http://lei.snu.ac.kr/english/pages/SD00023_00.jsp

    http://rki.kbs.co.kr/learn_korean/lessons/e_index.htm


    Böyle azimli olman ve kendine hedef belirlemiş olman çok güzel. Umarım hedeflerine ulaşırsın. Başarılar.

    YanıtlaSil
  32. Sanırım Türkiye'de Korece-Türkçe olarak bulabileceğimiz tek bir set var. Ben araştırma yaparken görmüştüm. 3 kitaptan oluşan bir set. Koreli bir yazar tarafından yazılmış. Korece diye online kitap sitelerinde ararsınız bulursunuz. (kitapyurdu, hermes, vs) Ben henüz almadım. O yüzden kitabın içeriği konusunda bir bilgi veremeyeceğim :) Ben başka bir kitap veya set bulamadım...

    YanıtlaSil
  33. herkese merhaba uzun zamandır siteyi takip adiyorum yorumları okuyorum benim gibi meraklısı çokmuş ne güzel sevindim yanlız olmadıgıma inşallah hepimiz ulaşırız hedefimize iyi geceler

    YanıtlaSil
  34. öncelikle böyle güzel bir site hazırladığınız için teşekkür ederim.emeğinize sağlık.bu sene 4. sınıfa geçtim ve yüksek lisansımı korede yapmak istiyorum.bu yüzden de şimdiden korece öğrenmeye karar verdim.ve siteniz bana çok yardımcı oluyor.umarım bende hedefime ulaşır koreye gelip yüksek lisansımı yaparım.bu arada size birşey sormak istiyorum korede yaşıyormuşsunuz,benim bölümüm moleküler biyoloji ve genetik korede bu daldaki iş imkanları nasıl (akademik dışında) bir bilginiz varmı?yükseği bitirip akademik eğitime devam etmezsem orda bu alanda iş bulabilirmiyim? konuyu araştırıyorum fakat henüz pek açıklıyıcı bilgilere ulaşamadım. siz korede yaşayan bir kişi olarak belki bilebilirsiniz.şimdiden çok teşekkür ederim...srp

    YanıtlaSil
  35. malesef bölümünüzle ilgili bir bilgim yok... ama burada okumayı düşündügünüz üniversiteyle bağlantıya geçebilir onların bu konu hakkında ki görüşlerini öğrenebilirsiniz.
    umarım hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Size kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  36. teşekkür!!çok hoş bir blog olmuş. ayrıca kore'deki sosyal hayata ve kültürlerine dair bilgiler verirseniz sevinirim. dil öğrenmek için türklerin koreye gitmesini tavsiye eder misiniz?

    YanıtlaSil
  37. oh valal hemen hemen hepsini korece yazmışsınız sitenizi çok beğendim ama yanına okunuşlarını da yazsanız tam süper olacak sonra evleneceğiz erkek arkadaşım koreli 1yıl çok az korece biliyorum yardıma ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  38. merhaba,
    ben Kore'deki yaşam standardı ve yabancılara olan yaklaşımları hakkında bilgi almak istiyordum.Kore'ye olan merakım dizilerinden kaynaklanmakta ve kültürel yapısından.Sizce yaşam tarzlarının Türkler'inkine benzerlik gösterdiği noktalar varmı.Ve aile bağları nasıl.Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
    Kore'ye selam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen benimde kore dizileri izlememden kaynaklanıyor.bize benzeyen fazla yönleri yok ama yinede orda okumak ve kendimi geliştirmek istiyorum.

      Sil
  39. merhabalar ben betül armes isimli arkadaşımız aynen benim düşüncelerimdeki soruları sormuş size lütfen yanıt alırsak hem arkadaşım hem kendim adına çok sevinirim.ayrıca türkiyeden koreye ziyaret çok mu zahmet isteyen ve bi durum imkansız olarak mı düşünmeliyim sizce??şimdiden sağolun herkeze slmlar!!

    YanıtlaSil
  40. Merhaba,
    biraz gec oldu ama^^ kusura bakmayın.

    Öncelikle Kore hakkında merak ettiklerinizi Foruma yazarsanız orda hem ben hemde diger korede yaşayan blog ziyaretçileri size yardım etme şansı bulabilirler.

    Türkiye'den Kore ziyareti neden çok zahmetli olsun ki? Sadece biraz yol uzun 11 saat kadar:))

    ama istedikten sonra tabi ki imkansız değil. Bu arada bence Kore ziyareti için en güzel aylar Eylül ve ekim ayları. Hem ne sıcak ne soğuk, hem dogada bir çok rengi aynı anda görebilirsiniz. Ve yaz yagmurları olmadan rahat rahat görmek istediğiniz mekanları görebilirsiniz.

    Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  41. merhaba arkadaşlar bende jıreeye gitmek ve korece ögrenmek ıstıyorum bu site gerçekten çok güzel .... korece tam bılen varmı ???yardım lazım:S

    YanıtlaSil
  42. merhabalar ben mehtap okul öncesi öğretmenliğinde okuyorum.Kore ile ilgili oranın anasınıfı eğitimini araştırmam gerekiyor ve oradaki uygulama yapılan sınıfların resimlerini bulmam gerekiyor rica etsem bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  43. slm bu siteyi kurduğunuz için çok teşekkürler size bir sorum olacak ben cümle kurmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum örneğin; yemek yedim, ders çalıştım, akşam eve misafir gelecek yada nasıl geçti günün derken hepsini tek tek bulupta mı yazacağım yada belli kurallar çerceve içindemi olacak eğer yardımcı olursanız çok sevinirim saçma soru oldu ama çok merak ediyorum şimdiden teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  44. merhaba harika bir adres bende korece öğrenmek istiyorum hemde çok ilk nerden başlamam gerekiyor kutucuklar var
    bişe anlayamadım lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  45. ANNYEONGHASEYO benim gibi ögrenmek isteyenleri görmek çok güzel hocam 2 haftadır ben bu sitede daha cok yolum var bende şu anda 6 dersten 7 derse geçtim hocam çok sagolun ama bende size bir şey soracam korecede 10 sayısı ya diye okunuyor yazılışı acaba 0=I BU klavyede olmuyor hocam birleşik yazılandan anlamışsınızdır diye umut ediyorum bana yardımcı olurmusunuz çok sagolun size dua ediyorum herzaman bana gülüyolar neden korece diye ama çok seviyorum o insanları işin tuhafı konuşmalarını çok seviyorum ve bende konuşmayı çok istiyorum hayalim geçi 31 yaşımdayım ama yinede koreye gitmeyi çok istiyorum özellikle orda yaşamak....mannaso pankabsımnida çinguyeyo

    YanıtlaSil
  46. annyeonhaseyo tekrar teşekkür etmek istiyorum ben başka kaynaklar bulabilirmiyim acaba kitap vb.bana önerebilirmisiniz...ve ben im diger yazım gelmedi sanırsam şu an 7 dersteyim sitede ama başaracagım diyorum sizin sayenizde olacak çok teşekkür ederim hayalim gerçek olamaz ama orada yaşamayı çok istiyorum......Bende konuşmayı çok istiyorum hocam bana gülüyolar başka dil yokmu diye ama ben çok istiyorum çok teşekkürler elinize saglıkkkkkkkkkkkkk......

    YanıtlaSil
  47. 1.5 seneden beri araştırıyorum burda bulamadım ttnet üzerinde bir arki edindim korede oda kendi köylüm çıktı ama korede okuyo oo bana yardım edio ama korece ögrenmek istiom nasıl yapcagımı bilmiom inşallah ögrenirim olmazsa zaten koreye gitmek için niyetim var ögretecekler varsa
    tek_asgum@hotmail.com

    YanıtlaSil
  48. Birçok insan hazırladığınız bu siteden dolayı size teşekkürlerini sunmuş ve ben de onların arasına katılmak istiyorum. Bu dili öğrenebilmek için iki ay kadar önce 'Using Korean,' isimli Cambridge Üniversitesi Yayınları'ndan çıkan bir kitap almıştım. Konular kafa karıştırmadan gerektiği gibi açıklanarak hazırlanmış ve öğretici bir kitap olduğundan dersler üzerinden zevk alarak gidebiliyorsunuz. Ancak yine de sizin hazırladığınız sayfalar kadar pratik olduğunu söyleyemem. Kitaplar bir konu hakkında birçok dolambaçlı yola baş vururken, siz bunu en sade ve en açıklayıcı bir şekilde sunmayı başarmışsınız. Beni birçok konuda aydınlattığını içtenlikle söyleyebilirim. Bu yüzden teşekkür etmek istedim:) Olcay Güzel.

    YanıtlaSil
  49. merhaba, kısa sürede, temel düzeyde korece ögrenmek istiyorum.arkadasım koreli ama şimdi ülkesine döndü, ben de mayıs gibi oraya gitmeyi hatta belki orada kalmayı düşünüyorum. ancak daha önce hiç gitmedigim için tereddütlerim var. dilini ögrenmek istiyorum. sizce kac ayımı alır yaklasık olarak? teşekkürler

    YanıtlaSil
  50. ben sizin verdiğiniz korean.sogang sitesine giridm çok hoş bi site fakat her şey İNGİLİZCE... Siz nasıl öğrendiniz?

    YanıtlaSil
  51. Slm..
    Ellerinize sağlık harika bir site.. Harikasınız.. Lütfen yeni şeyler öğrendikçe paylaşın.. En büyük hayallerimden biri bu.. Cok tskler..

    YanıtlaSil
  52. Dil öğrenmek kişinin kendi gayretine ve dil öğrenme kabiliyetine bağlı olduğu için bilemeyeceğim. En kısa zamanda başarmanız dileğiyle...

    Sogang üniversitesinin sitesinde herşey ingilizce ama eger ingilizce bilmiyorsanız sadece korece konuşmaları dinleyip kulağınızı alıştırabilirsiniz. Bu da dil öğrenmekte olmazsa olmazlardan biridir. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  53. bende korece çok öğrenmek istiyorum çünkü ilerde güney korede yaşamak istiyorum.şimdilik bazı harflerini öğrendim sınavlarım olduğundan dolayı şimdi fazla vaktimi ayıramıyorum bittiğinde hemen baslycm ben trt 1 deki dizilerden dolayı koreci sevdim bide harfleri ilgimi çekiyo uzak doğu ülkelerinede bitiyorum.kim jeong hoon u da çok seviyorum.saraydaki mücevher,DÜŞLERİMİN PRENSİ,zoraki prens,sarayın rüzgarı gibi dizilerde süperdi:D

    YanıtlaSil
  54. elinize emeginize saglik cok guzel bir site olmus.

    YanıtlaSil
  55. bende korece öğrenmek istiyorum ilerde orda yasycm.bunu trt 1 deki düşlrmn prensi(goong)saraydaki mücevher,sarayın rüzgarı,zoraki prens(goong S)brclym.korelilere bayılıyorumm:)ama bras bklyp yazn öğrnmye bşlycm.kim jeong hoon asığım sna;)mucxx

    YanıtlaSil
  56. çok güzel bir blog ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  57. çok sğol..gerçekten müthiş bir blog ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  58. korece harfleri göremeyenler için http://rapidshare.com/files/151174753/ie_ko.exe.html buraya girip indirin.gerçekten işe yarıyor.

    YanıtlaSil
  59. Bir şeyi merak ediyorum .Gerçketen bir insanın hiç kursa falan gitmeden bir dili kendi kendine öğrenmesi mümkün mü.Bana değil gibi geliyor

    YanıtlaSil
  60. Saygıdeğer Adsız, insanlar ne yazık ki kendilerine tabular inşa ederek her zaman onların gölgesi altında sıkışıp kalıyorlar. Kurslar bundan on yıl öncesi için mantıklı olabilirlerdi, ancak bugün için bana pek mantıklı gelmiyorlar. Ben ingilizce öğrenmek için -iki yıl boyunca- Fono Kurumu'nun sekiz ciltlik kitabını ve Cambridge Üniversitesi'nin iki ciltlik kitabını bitirdim. Fono'nun tamamen yanlışlıklarla inşa edilmiş öğretilerini Camrigde'in kitaplarıyla düzelttim ve bunlar tabiri cazise resmen aklıma kazındılar. Yalnız bu uğurda her akşamımı ve nerdeyse her hafta sonumu bu dili çalışmakla geçirdim. Bazı hafta sonları 16 saat çalıştığım zamanlar oldu. Birçok kere sinirden elimdeki katabı fırlattım, ama asla pes etmedim ve kitabı tekrar elime alarak çalışmaya devam ettim. Sonuç olarak bugün dünyanın birçok keisminden insanlarla yazışıyor, bir araştırma yapacağım zaman ingilizce dökümanlardan zorlanmadan yararlanabiliyor ve uzak doğu dizileri için türkçe alt yazıya gerek duymuyorum. İnsanlar bana bu konuda gıptayla bakıyor ve taktir ediyorlar, ama bunun bir anlamı yok. Yabancı bir dili seksen yıl öncede öğrenen insanlar gerçekten imkansızı başarmışlar, ama bugün; gerek müzikler olsun, televizyon kanalları, DVD'ler internet ya da internetten indirilebilen kitaplar olsun, bir dili öğrenmenin ve geliştirmenin bir çok yolları varken, kurslar illaki gerekli unsurlar değildirler. En azından ben gerek duymadım ve bu konuda maddi açıdan da kar ettiğimi söyleyebilirim:)

    ...

    Son olarak;
    sayın koreceöğrenelim, ilerleyen zamanlarda düzensiz çekimli eylemleri işleyebilir misiniz? Kitaplar da bu konular detaylı olarak anlatılmış, fakat sizin yalın ve öğretici anlatımınızla eminim ki kiataplar da işlenmeyen ya da gösterilemeyen unsurlar ortaya çıkacaktır - her zaman olduğu gibi.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  61. bende guney korede yasiyorum 4 yildir burdayim konusmayi biliyorum yaziyida bu siteden ogrendim okuma ve yazmayida bisi soracam ben ㄹBu harfin nerde R ve Nerde L olarak okundugunu merak ettim ben soyle anladim konusmalarinda konustuklari zaman R,yede L.yede fazla vurgu yapmadan okudugun zaman anliyorlar harfe vurgu yaptigin zaman r olarak okursun sana R olmadigini soylerler L icinde gecerli bu anladigim kadariyla

    YanıtlaSil
  62. Hiç kursa gitmeden bir dili öğrenme konusu insandan insana göre değişir.
    Çalışmak bir disiplin işidir. Kimi insanlar saatlerini planlayıp düzenli bir şekilde çalışabilirler. Ama herkes bunu yapamaz. çalışmaları için bazı mecburiyetleri olsun isterler mesela kursa yazılır para ödediği için düzenli bir şekilde dersleri takip eder ve çalışır.

    Kimi insanda birisi ona anlatmadan sadece kitaplardan ve sitelerden anlayamaz.
    Yani bence bu sorunun cevabı genel olamaz. Kişiye göre değişir diyorum.

    Bende hiç kursa gitmeden bu devirde bir dilin öğrenebileceğine inanlardanım. Artık bir çok dil için gerek sesli gerek görsel bir çok kaynak temini mümkün. Tabi kişi yeter ki buna müsait olsun.
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  63. 1.Derste ki alfabe kısmında cevabınızı bulabilirsiniz.
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  64. Merhaba efendim çok güzel bir site yapmışsınız inanın size ne kadar teşekkür etsem azdır.Ben Lise 1. sınıf öğrencisiyim şuan.Alan seçicem ve ben sırf Korece öğrenebilmek için TM alanını seçeceğim bölümümde Uluslarası İlişkiler ya da Uluslararası Ticaret olacak.Ama bazı tereddütlerim var acaba sizinle özel olarak konuşabilir miyiz?Bunu çok rica ediyorum.Şimdiden gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler...

    YanıtlaSil
  65. merhaba ben daha önce yorum bırakmıştım ama yayınlanmamş sanırım.Koreceöğrenelim gerçekten çok harika bir site yapmışssınız elinize sağlık sizinle özel olarak konuşabilir miyiz?(Kore'de yaşamak istiyorum bi kaç tereddütüm var da )Cevabınızı bekliyorumm.ilgilernize şimdiden tşkler..

    YanıtlaSil
  66. ama harfler görünmüyor benim pcde =(

    YanıtlaSil
  67. bu site çok güzel olmuş inş. dewamınıda getirirsiniz ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  68. ya su saati nasıl ne zmn akşam korede ne zaman gündüz nasıl anlıçam kş yardımcı 0lrsanz sevnirm

    YanıtlaSil
  69. ya su saati nasıl ne zmn akşam korede ne zaman gündüz nasıl anlıçam kş yardımcı 0lrsanz sevnirm

    YanıtlaSil
  70. merhaba ben büşra inş. meleğinizi Rabbim analı ve babalı büyütr buna gerçekten çok sevindim ^_^ sewdeyi bnm için öpün :D

    YanıtlaSil
  71. ya kelimelerin basında hep kare var bişey anlayamıorum

    YanıtlaSil
  72. Merhaba Burcu,
    mail adresini yazarsan sana ulaşmaya çalışacagım.

    YanıtlaSil
  73. Sn. Koreceöğrenelim, benim bir sorum olacaktı. Kore'de bir laf varmış; Kore'deyken gözünü kapatsan burnunu keserlermiş, diye. Ben kore'yi ve insanlarını kitaplardan, film ve dizilerinden tanıyorum. Bir gün dayımla bu ülke hakkında knoşmuştum. Dayım uluslararası bir firmanın sahibi ve Japonya, Çin ve Kore'de de bir çok kere bulunmuştur. Bu ülkeler arasında özellikle Kore'nin isanlarından şikayetçiydi onların üçkağatçı ve yalancı olduklarını özellikle vurgulamıştı. Tabii ki her ülkede bu tür insanlar fazlasıyka mevcuttur, ancak japonya ve Çin'in(Hong Kong), Kore'ye göre daha iyi olduğunu söylemişti. Siz orada yaşadığınız için bu insanları daha iyi tanıyorsunuz. Genel olarak Korelileri nasıl tanımlarsınız?

    YanıtlaSil
  74. Selamlar, ben de Korece öğrenenler tayfasına katıldım ve size bir sorum olacaktı. Şuana kadar iki tane Korece dilbilgisi kitabı bitirdim, ancak ne kadar tekrar edersem edeyim yine de hatırım da kalmıyordu. Bir sahafta 23 tane resimli Korece çocuk kitabı buldum ve hemen satın aldım. Şimdi, dilbilgisi kitaplarından uzak durarak sadece bu kitaplardan çalışmaya başladım. Özellikle yabancısı olduğum her kelmenin üzerinde duruyor ve cümleleri çözmeye çalışıyorum. Kelime dağarcığım iyice gelişene kadar sadece bu kitaplardan çalışmayı düşünüyorum, bu konuda sizin de bir tavsiyeniz olur mu? Şimdiden teşekkürler;
    Çetin Burç.

    YanıtlaSil
  75. ya arkadaşlar ben yeniyimde size korece öğrenmek için önce neler yapmak gerktiğini sormak istiorum.bana yardımcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  76. Saatin üzerinde aynı zamanda "am" ve "pm" yazısını da görmeniz lazım.

    "am"(ante meridiem)yani öğleden önce demektir. Gece yirmi dörtten öğlen on ikiye kadar olan zamandır. Gün 12 saatlik bölüme bölündügü zaman bu şekilde saatin sonuna eklenir.
    "pm" (post meridiem) de öğleden sonra demektir.

    12-Saat 24-Saat
    12:25 a.m. = 00:25
    1:00 a.m. = 01:00
    2:00 p.m. = 14:00
    6:00 p.m. = 18:00

    Kore ve Türkiye arasında ki saat farkı 6 saattir.

    YanıtlaSil
  77. Merhaba,
    Kore'de söylediğiniz gibi bir laf var mı bilemiyorum umarım yoktur:))
    Bir ülke insanları için genelleme yapmak için bir çok kesimden insanla muhattap olup, o ülkede uzun yıllar geçirmek gerektiğine inanıyorum. Hatta aynı şehirde bile kalmamak gerekir belki.

    Kiminle muhattap olduğunuz çok önemlidir. Tanıdığınız kişi koreli olabilir ama siz sadece BİR koreli tanımış olursunuz. O yüzden bence koreliler şöyle demek yerine tanıdığım koreliler şöyle şeklinde anlatmak daha doğru olur diye inanıyorum.
    Bende tanıdıklarımı ve ülkede hissettiğim güven ve huzuru düşündüğüm zaman Kore yaşanılacak bir ülke diyebilirim. Şimdiye kadar kötü, üç kağıtçı insanlarla karşılaşmadığım içinde mutluyum. Kore'de hapishaneler varsa suçta var demektir. Suç varsa kötü niyette var demektir:( Yani Kore'de sadece melekler yaşamıyor:)) ama tanıdığım ve gördüğüm koreliler iyi niyetli, yardım sever ve kibarlar bu yüzden
    iyi insanlar daha fazla diye düşünenlerdenim.

    YanıtlaSil
  78. Bir dil sadece dilbilgisi bilerek öğrenilmez daha doğrusu konuşmayı öğrenmek istiyorsak diyalogları ve günlük konuşmayı içeren kitapları okumak gerekir.
    Kitap okumak çok gereklidir dil öğrenirken ama tabi bu çocuk kitabının hitap ettiği yaş aralığıda önemlidir. Özellikle sizin gibi bilmediği kelimelerin üzerinde çok duran insanlar için. Çünkü çocuk kitaplarında bazen anlamı olmayan ya da sadece bir hayvanın çıkardığı sesi anlatan kelimeler oluyor. Bunlarla da vakit kaybetmemek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü her kelimeyi bilmenize gerek yoktur. Hepsini hatırlamanıza imkan yoktur eğer sık kullanılmıyorsa bu yüzden vakit kaybetmeye gerek yoktur diye düşünüyorum. Genel olarak cümlenin anlamını çıkarsanız yeter.
    Yabancı dil öğrenimini iyice zorlaştırmamak için bütün kelimeleri öğrenmeye çalışmak yerine en çok kullanılan kelimeleri öğrenmek yeterli bence. Kolay gelsin^^

    YanıtlaSil
  79. Öncelikle Merhaba,
    Böylebir site kurguğunuz için size sonsuz teşekkür ediyorum.Türkiye' de Korece Dil Kursu ve Kore ile ilgili böyle detaylı bilgiler bulmak gerçekten çok zor.İstanbul'da Korece kurs bulunuyor , fakat saatleri, günleri uymadığından gitmek olanaksıza dönüşüyor.Kurs araştırırken sizin sitenizle karşılaştım ve korece dersler olduğunu görünce gerçekten çok sevindim...Azimle yılmadan çalıştım .Sizin ve siteniz sayesinde artık az çok korece konuşuyor ve derslere devam ediyorum.Bizleri bu bilgilerden mahrum bırakmadığınız için size teşekkür eder iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  80. _ namı
    diger ı harfi
    bazen u
    şeklinde mi
    okunuyor
    mesela
    hangul. Bi
    de m harfi
    şu kutu gibi
    olan b diye
    okunuyor
    mu?
    Mesela ne
    derken muo
    mu buo
    mu
    soyleniyor.

    YanıtlaSil
  81. ya normalde kırtasiyelerde satıyolarmıdır bu sözlüğü

    YanıtlaSil
  82. 13yasındakitürkkız11/9/09 08:55

    benim korece öğrenme isteğim I'm sory I love you filminii izledikten sonra basladı oda korelilerin filmi ben henüz 13 yasndayım ve yasıtlarımın bilidği tek dil(ingilizce)bn bunu üstüne çıkıcam ve 2 dil bilicem ins.süper site ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  83. harika bir blog.. ben de korece bir kaç yazı ekledim fakat sizi görünce söyleyecek söz bulamıyorum.. korece paylaşımlarımı silip sizin linkinizi versem daha doğru olur sanırım..sizin için de mahsuru olmaz inşallah. tebrik ediyorum.. Rabbim kolaylıklar versin..

    YanıtlaSil
  84. harika bir blog.. ben de korece bir kaç yazı ekledim fakat sizi görünce söyleyecek söz bulamıyorum.. korece paylaşımlarımı silip sizin linkinizi versem daha doğru olur sanırım..sizin için de mahsuru olmaz inşallah. tebrik ediyorum.. Rabbim kolaylıklar versin..

    YanıtlaSil
  85. slm korece ögrenelim çimi heg se sari ne demek yazarmısınız korece sini yazamadım:D tesekkürler

    YanıtlaSil
  86. (은)는데, 구나, 네, 기, 구요, 죠, 리, 라고, (이)나, 나요, (이)야, 지, 저거... Bir dili öğrenmenin muhakkakki kendine has zorlukları vardır, ama sonek ve cümlecikler açısından Korece kadar zengin başka bir dil daha var mı, açıkçası bilmiyorum. Bu zenginlik ne yazık ki bazen acı verici oluyor. Uzak doğu dillerine karşı -nedendir bilinmez- bir aşinalığım vardı. Ben de Korece öğrenmeye -deneme amaçlı olarak- başladım. Zorlu geçen ilk dönemlerden sonra dile ısınmaya başladığım zaman öğrenme isteğim de dizginlenemez boyutta artmıştı, ama içinden çıkamadığım bir sorunum vardı; bu dili -kendimce- en sağlıklı bir şekilde nasıl öğrenecektim? Türkiye'de yeterli kaynak olmamasından yakınmayacağım, ne de olsa internet ve dolayısıyla Korece siteler var... Dilbilgisini ilerlettikten sonra; çocuk kitapları, romanlar ya da çizgi romanlardan mı devam etmeliydim?... Ne yapmalıydım? Bu soruyu defalarca kendime sorup durdum. Açıkçası hiçbirine de başlamadım. Şans eseri bir siteden (www.d-addicts.com) korece alt yazılar buldum. Belki klişe gibi gelecek ama ne yalan söyliyeyim, linkleri ilk gördüğümde çocuk gibi heyecanlanmıştım. Hemen "Resurrection" isimli diziyi, Korece alt yazısıyla birlikte indirdim. Onun üzerinden hem kelimeleri ezberleyip, cümleleri anlamaya çalışarak hem de duyarak ve tekrarlayarak çalışmaya başladım. Zorlanınca da İngilizce alt yazsından kopyalar çektim ve çekmeye devam ediyorum. Dizi uzun, 24 bölüm; yani çok uzun ve uzun bir yol, neler olacağını, nasıl bir sonuç vereceğini gerçekten merak ediyorum... Bu site için de size ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Dilbilgisi kitaplarındaki birçok bulanık konuyu bu site sayesinde anlayarak öğrendim. Bu kadar uzun yazıp yer kapladığım için de özür... Sadece bir şeyler yazmak istedim ve hoşuma giden bir sözle de bitirmek istiyorum, aja aja fighting:) 안녕히 가세요^^

    YanıtlaSil
  87. Selamlar, eğer zor olmayacaksa bir isteğim olacaktı; http://www.hanbooks.com/readinkorean.html sitesinden özellikle günlük konuşma dilini içeren bir veya birkaç kitap önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  88. Merhaba,
    Üniversitelerin hazırladığı kitapları tercih etmenizi tavsiye ederim. Koreliler gerçekten dillerini öğretme konusunda yetenekliler. Özellikle Seul Üniversitesi'nin hocaları bu konuda çok iyiler. Kendimde o kitaplardan çalıştığım için tavsiye ederim.
    Arirang Korean Basics kitabını görmedim ama Televizyondan izlediğim kadarıyla günlük hayatta gayet kullanılışlı kalıplar öğretiyorlar. Ama kitap almak yerine youtube'dan videolarına ulaşabilirsiniz let's speak korean yazarsanız eger.
    Çalışmalarınızda başarılar...

    YanıtlaSil
  89. 치 미 헥 세 사 리 ( çimi heg se sari) Korece yazılışı budur.

    koreceöğrenelim, adınıza cevap verdiğim için üzgünüm sadece yardımcı olmak istedim...

    ben eda..

    YanıtlaSil
  90. tşk ederim çok ii açıklıo ve çok da işimize yarıo kore de sanki türkçe gibi kolay çok ama çook tşk ederim

    YanıtlaSil
  91. 새해 복 많이 받으세요 ♥
    Aylar önce Korece çalışmaya başlamıştım. Dil kitapları vs. Şimdi Facebook'ta Koreli arkadaşlarım var. Her ne kadar onların Korece yazdıklarına İngilizce olarak cevap yazıyor olsam da yazdıkları şeyleri okuyabilmek gerçekten mükemmel bir duyguymuş... Şu an için Korece yazamıyor olsam da umarım yakın bir zamanda bunu da başarabilirim:)

    Herkese Mutlu Yıllar ^_^

    YanıtlaSil
  92. Neslihan sagolasın^^

    Adsız, çimi heg se sari'yi eger dogru yazdığından eminsen bende bilmedigimden eminim^^

    acaba sormak istediğin bu mu? 취미(hobi) 액세서리(aksesuar) (çuimi eksesori)

    Eda nasıl yazıldığını değilde anlamını öğrenmek istemiş ama yinede çok teşekkür ederim^^

    Ahren ve diğer herkes....
    새해 복 많이 많이 받으세요 ^.~

    YanıtlaSil
  93. merhaba ben korece ögrenmeye yeni başladım ve merak ettigim ve anlayamadım kare yazılan yazların nasıl okundugunu ve ne yazdıgını nasıl anlayacagım bu konuda bana yardıncı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  94. Merhaba ben size direkt msn adresimi veriyorum zamanım ve hçbir kaynağım olmadığı için korece öğrenmek benim için gerçekten çok zor sizinde yardımınızla az da olsa bişeyler öğrenmek istiyorum bunun için ceylan_267@hotmail.com bu benim msn adresim eğer beni eklerseniz ve sorularımda bana yardımcı olursanız size minnattar olurum herşey için şimdiden sonsuz teşekkürler:)안녕히 계세요(an nyeong hi gye se yo)

    YanıtlaSil
  95. merabalar acaba siz koreceyi ne kadar sürede öğrendiniz ben 12 yaşındayım ne kadar sürede korece öğrene bilirim

    YanıtlaSil
  96. ben bir çok korece flim izliyor ve müzik dinliyorum öğneğin boys over flower ı 2 kere izledim daha sonra ss501 gibi müzik gruplarını dinliyorum ama dinlediğimden bi şey anlamyyorum sizce çok çalışsam ne kadar sürede öğrenebilirim koreceyi?lütfen cevap yazın.

    YanıtlaSil
  97. Merhabalar mail adresimi ekleyebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  98. ben mukaddes bende korece ögrenmek istiyorum bana yardımcı oabilecek birisi olursa cok muttlu olurum

    YanıtlaSil
  99. sey bende bir suru kore dizisi izledim ve izliyorum my girl:iljimae:saraydaki mucevher ıral ve soytarı gibi bi yııgın dizi izledim ve korece ogrenmeye merak sardım yardımcı olursanız çook sevinirim

    YanıtlaSil
  100. merhaba ... bu dili ÖĞRENMELİYİM yalnız nereden nasıl başlıyacağımı bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var ayrıca buradan dersleri nasıl takip edebilirim bulamıyorum. bu siteyi acan ve yorum yazan bütün arkadaşlara başara bilirmiyim diye umut ederken NEDEN OLMASIN dedeme yardımcı olduğunuz için TEŞEKKÜRLER :)... 'gonca'

    YanıtlaSil
  101. merhabalar, sormak istediğim bir şey var; Kore harflerini bilgisayara yüklediğimiz gibi cep telefonlarınada yükleyebilir miyiz? Yani bir mesaj yazmak istediğimde Kore harflerini kullanabilir miyim? Aslında cep telefonlarının mesaj ayarlarının mesaj dili bölümünde birçok dil var ama hiçbiri asya dilleri değil. Dediğim gibi acaba Korece yüklenebilir mi?

    YanıtlaSil
  102. Korece ögrenMek cok istiyorum Yardım edersenız sevinirim ama nasi ogrencem hic bilmiyorm yardım ederseNiz Cok minnet duyarım hepinize Lfn Yardm Edn ReceP acar

    YanıtlaSil
  103. cince yazilişiyla yannda turkceyi veriyosunz ama oyle anlyamyymmki cinceyi ole okuyamam yani ilk başda yazdqıınz gibi Çonın çibe Kamnida bn eve gidiyrom yapsanız anlarm ama Cince ben eve gidiyorm derm ama cincesini soleyemem
    ama cinn de turkcesini yazarsaniz aynı bu Çonin Cıbe Kamnida gibi okurum lutfen o konu hakkndada yardm cı olun cok isityorum kore ce ogrenmeyi lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  104. xp cd siyle yapınca formatlanmaz mı pc format atmamam gerekiyo başka yolu yokmu yaa öğrenemiyorum lüften yardımcı olun bana

    YanıtlaSil
  105. selam öncelikle
    blog sahibi arkadaşım allah razı olsun senden
    eline, emeğine sağlık
    ben uzakdoğu sinemasına bağımlı biriyim aşırı ama hastalık düzeyinde özellikle de güney kore sineması.. kore öyle bir yer etti ki izleye izleye koreye gitmek, seul u görmek isteyenlerdenim bende sırf bu yüzden (: korece öğrenmek hiç aklımda yoktu daha doğrusu cesaretim ve maddi imkanım yoktu burdan elimden geleni yapmaya çalışacağım

    çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  106. bir şey sora bilirmiyim bn daha önceden yorum yazmıştım ama anlamadığım tek şey yani burada nasıl oluyo dersler kısmındaki yrlerdenmi öğrenicem bide ben bu o şu yani i ko ço yu anlamadım oradaki anlatımı biraz açarmısınız mesela orada sey diyor ige= bu demek orada parantez içinde söyleyene yakın seyler için kulalanılır bu nemek bide bn ayrıyetten argı yayınlarının korece kitabını aldım nana lee yazmış. ben buradan öğrenmek isiyorum ama bazı şeyleri lütfen anlatırken biraz daha açın. Yaptığınız bunca emekten dolayı size teşekkür ederim .....

    YanıtlaSil
  107. merhaba arkadaşlar ben korece ögrenmek istiyorum yardımcı kitap varmı varsada bulabilirmiyim ne olur bana yardım edin

    YanıtlaSil
  108. bu site harika ötesi..emeklerinizden dolayı çok teşekkür ederim size

    YanıtlaSil
  109. san il çuk ha he ne demek öğrendim. doğum günün kutlu olsun demekmiş.kardeşimin doğum gününde dedim ve çok mutlu oldu..

    YanıtlaSil
  110. bencede bu site harika :) kore dizilerini arkadaşlarım önermişti izlemeye başladım ve gerçekten abartmıyorum hayran kaldım etkilerinden zor kurtuldum bu dizileri izleye izleye kore diline duyduğum ilgiyi fark ettim ve kesinlikle öğrenmek istiyorum herşey için teşekkürler ama şu sözlüğe yapacağınz birşey yokmu ? :)

    YanıtlaSil
  111. selam burayı biraz geç buldum ama gerçekten çok teşekkür ederim böyle bir blog açtığınızdan dolayı
    diğer arkadaşlar gibi benimde sormak istediğim bir çok şey var
    ben koreyi çok seviyorum fakat bana imkansız geliyor
    siz koreli birisiyle evlisiniz sanırım nasıl tanıştığınızı gerçekten çok merak ediyorum
    hmm ve korede müslümanlara saygı duyuluyor mu?
    yani çarşaflı ve ya pardesülü insanlara garip bakılıyor mu?
    sitelerden edindiğim bilgilere göre her dine saygılı davranıyorlarmış yinede emin olmak istedim
    ve kore hayranlarının hayal ettiği kadar güzel bir ülke mi?
    sizi sıkmak istemem ama lütfen cevap yazın ben kapalı birisiyim kore hayranlığı başladı ve korece öğrenmeye başladım
    bu blog sayesinde kolayca ilerletebildim en büyük hayalim koreli birisiyle evlenip korede yaşamak :) size ne kadar teşekkür etsem azdır
    okuduğum kadarıyla bu yıl yapılan yorumlara henüz cevap yazmamışsınız umarım en kısa zamanda cevap verirsiniz
    şimdiden çok teşekkür ederim
    Allah'a emanet olun...

    YanıtlaSil
  112. GÜLÇİN2/11/10 22:27

    Slm.Ben korece öğrenmeye yeni başladım.Bir çok site ve blog arasından burayi seçtim çünkü güzel bir anlatımınız var.Bir konuda yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.Dersler kataloğundan dersleri takip edip çalışıyorum.Ama arşiv kısmında daha çok konu varmış gibi geliyor.Hangi sıraya göre çalışabileceğim konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.Yani bilen birinin bana çalışma planı hazırlamamda yardımcı olmasına ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim...:)

    YanıtlaSil
  113. GÜLÇİN4/11/10 21:00

    Slm.Ben korece öğrenmeye yeni başladım.Bloğunuz çok güzel.Benim merak ettiğim buradan koreceyi öğrenirken hangi yolu izlemem gerektiği.Derslere göre ilerliyorum şimdilik ama arşiv kısmından aynı konulara baktığımda kafam karışıyor.sanki oralarda daha fazla birşeyler yazıyor gibi geliyor.Öncelikle dersler kısmından dersleri bitirip blogdaki diğer başlıklara mı bakmalıyım.Bu konuya açıklık getirebilirseniz sevinirim.:)

    YanıtlaSil
  114. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  115. Merhaba:)

    Bu siteyi bulduguma okadar cok sevindimki..ben hollandacadan yada ingilizceden ogrenmeyi dusunurken, bu sayfayi yakaladim:) tabii yaa dedim, neden turkceden ogrenmiyeyim...

    Kore ye olan merakimden, dilini ogrenmek arzusu dogdu...

    Dilini hic bilmeden, gmarket gibi sayfalardan ufak tefek esyalar ismarliyorum kendime:)

    Sizinle cok tanismak isterdim, uzak diyarlardan bana koreyi biraz olsun anlatabilecek birisi...

    Eger sizde uygun gorurseniz bi ara sohbet edebilirmiyiz?:)

    Hollandadan sevgiler yolluyorum,

    Suheda

    YanıtlaSil
  116. bLoq sahibine çok teşekkürLer =)koreLi dizi ve grupLarı takip ettikçe korece öğrenme isteğim arttı ve nette araştırırken buraya rastLadm çok istiyorum korece öğrenmeyi bir arpa boyu dahi yoL alsam kar kardır diye düşünüyorum. inş. çat pat da oLsa öğrenirim :)

    YanıtlaSil
  117. merhaba, öncelikle kurucuya çook tşklerr. ben kocaman bir kore hayranıyım.koreceyide çok seviyor ve öğrenmek istiyorum.benim gibi öğrenmek isteyenlere başarılar dinlerim. site sahibine tekrar tşkler.bizlere oradan daha fazla resim,bilgi verirseniz mutlu oluruz.:)

    YanıtlaSil
  118. Tek kelimeyle harikasın.Önünde saygıyla eğiliyorum...

    YanıtlaSil
  119. çok güzel bir site , yararlı bir kaynak olmuş

    YanıtlaSil
  120. Merhaba!Ben 2 yıldır Korece öğreniyorum ve şu anda iyi bir seviyede konuşabildiğimi düşünüyorum.Daha sonra burayı buldum ve bir göz attım.Gerçekten çok güzel ve cömert bir paylaşımda bulunduğunuzu belirterek teşekkür etmek istiyorum.Ayrıca bir de sorum olacak.Ben Korece el yazısında çok iyi değilim.Acaba bilgisayar harflerini günlük hayatta kullanmak normal olur mu?

    YanıtlaSil
  121. merhaba ben yeni korece ögrenmeye başladım ama kelimelerin anlamını anlayamıyorum örnek anne diyoruz biz onlardaise omoni diyorlar bunun gibi bütün kelimeleri tam anlamıyla nasıl ögrene bilirim hatasız olarak püf noktasını bilen varsa bana yazsın

    YanıtlaSil
  122. Yeliz CS7/4/11 02:29

    merhaba
    Daha once Taekwondo sporu yaptigimda bu dile pek yabanci degildim cunku bu sporda hersey korece oldugu icin zor degildi benim icin blogunuzu inceledim ben koreceyi hergun tv'den ingilizce alt yazili izleyerek ogrenmeye calisiyorum. Birde kpop tarzi dinliyorum cok super bir korecem yok ama en azindan sarkilarinda korece eslik edebiliyorum. Hem izleyerek hem dinleyerek pratik yapiyorum. Yinede blogunuz faydali bir site.

    YanıtlaSil
  123. merhaba bende koreceyı ögrenmek isteyenlerdenim ama harflerini ögrendim bazı kelimeleri okuyabiliyorum tek sorunum okudugum kelimenin ne anlama geldigini anlayamıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim buldugum kelimeleri deftere yazıyorum yazılışıyla ve okunuşuyla youtube learn koreansidedende yararlanıyorum ingilizceyi türkceye cevirip korece yazılan kelimesini anlamaya calışıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşşekkürler

    YanıtlaSil
  124. ben de xp cd si yok o olmadan dil paketi yüklenemez mi:(((?????

    YanıtlaSil
  125. xp cd si olmadan dil nasıl düzenlenio,yardımcı olur musnuz:(?

    YanıtlaSil
  126. millet bilgi için teşekkürler bi kere heveslendim devam etmem lazım ama hep harfleri karıştırıyom hehe yazın zevkli oluyo yapıcak biş i olmayınca

    YanıtlaSil
  127. Merhaba Ben Oya henüz 15 yaşındayım yaklasık 2 yıldır kısıtlı zamanlar icerisinde kore dizileri izliyordum ve 2 yıldır korelilere karşı büyük bir hayranlık duyuyorum daha öncesinde de seviyordum fakat bu kadar ilgimi çekmiyorlardı. Bu nedenle bu yaz tatilimde korece ögrenmeye karar verdim ve blogunuzu buldum henüz üye olmadım ama en kısa zamanda olacagim yorumlara bakılırsa seviliyorsunuz...Emeğinize saygı olaraktan böyle bir yorum göndermek istedim iyi gunler.

    YanıtlaSil
  128. öncellikle bu blok için çok tşkr ederim emeğinize sağlık...

    ben koreyi öğrenmeyi çok istiyorum harfleri,nasıl yazacağımı falan biliyorum sayenizde öğrendim ama türkçelerini falan pek anlayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim ve kitap falan olmadan da öğrenebilirim dimi ama tabi azimlide olmam grekir cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  129. bende korece harfler kare görünüyor. anlattığınız şeyi yapmak istiyorum ama anlatımı anlayamadım üst menü derken nerenin üst menüsü?

    YanıtlaSil
  130. Burada muhammet alper diye biri bir link bırakmış.Fakat ingilizceyi çok iyi biliyor herhalde.Çünkü koreceyi anlatım ingilizce :(

    YanıtlaSil
  131. slm bende korece öğrenmek istiyorum ama anlamadım nasıl yapacağımı :( yardım ederseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  132. Ha lil Ho2/9/11 00:59

    Elinize sağlık gayet iyi bir blog olmuş, makale de güzel.

    YanıtlaSil
  133. Blog çok güzel teşekkür edrim

    ben de xp cd si yok ne yapmalıyım yaıları görmem için..

    YanıtlaSil
  134. böyle bir blog açtıgınız için teşekürler işimize çok yarıcak :)

    YanıtlaSil
  135. Merhaba,
    Bende korece öğrenmeyi daha bu hafta kafasına koyanlardanım :) Bu sitede bana çok yardım edecek gibi gözüküyor. Öncelikle siteyi hazırlayan abla,(Güzel isim oldu aslında) Ellerin dert görmesin, Allah razı olsun senden. Benim bir sorum vardı şu yazma ve okuma ile ilgili. Yani korecede birçok harf tekbir kutunun içine yazılıyor.Yani öyle küççük küççük kutulara bir sürü harf sığdırıyorlar. Ama okunuşları hangi sıraya göre yapılıyor? Merak ettiğim bir şey daha var ama koreceyle o kadar da ilgili olmadığından cevaplamasanızda kabulümdür.Sorum: Madem harflari kutulara yazıyorlar ve her zaman ne kadar harf sığacağı belli olmuyor, klavye ile nasıl yazılabilirki? Yoksa şu kutuyu kaç bölüme ayıracakları, harlerin yanlarındaki harflerle ilgili bir şeymi?
    Şimdiden çok sağolun,Böyle bir site hazırladığınız için çooooook teşekkür ederim. :)
    Ebrar

    YanıtlaSil
  136. Merhaba,
    Ben de yaklaşık 2 senedir Kore'ye büyük ilgi duymaya başladım film/dizi sayesinde. Şuan dilinden çok ülkeyi merak ediyorum. Zaten doğru dürüst ingilizceyi öğrenmeden başka bir dil öğrenmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden benim sorum oradaki ekonomik hayat nasıl? Türkiye'yle kıyaslarsak daha mı ucuz ya da daha mı pahalı? İlerde mutlaka ülkeyi gezi amaçlı ziyaret etmek istiyorum bu hayallerim arasında.
    Ve kaç senedir orada yaşıyorsunuz?
    Bu blogu açtığınız için de tşk ediyorum her ne kadar geç farketmiş olsam da ^^

    YanıtlaSil
  137. meraba yorumum yayınlanırmı bilmiyorum ama sizinle konuşmak istiyorum mail adresimi bırakıyorum lütfen bana dönarmisiniz

    YanıtlaSil
  138. bende örenmek için elimden geleni yapıyorum

    YanıtlaSil
  139. Sn. koreceöğrenelim benim en büyük hayalim ileride kore seul de yaşamak. Bunun için Türkiyede mekatronik müh. okumayı düşünüyorum böylece iş bulabilirim diye düşündüm. Ama emin değilim o yüzden sormak istiyorum admin ve korede yaşayan diğer arkadaşlar nasıl koreye gittiler?

    YanıtlaSil
  140. geçen sene kimse yorum atmamış sanırım artık kimse bu dili öğrenmek istemiyor.ben dün birden bu dili öğrenmeye karar verdim ve çok hevesliyim ama nereden başlayacağım ne yapacağım hiç bilmiyorum.sitenizdeki Kore'ce yazılar gözükmüyor.Bunun için bir cd gerekiyormuş.Kore dilini öğreten herhangi bir cd olsak olur mu? bana yardım ederseniz çok sevinirim.Çünkü daha lisedeyim üniversiteyi bitirdikten sonra Kore'ye gitmeyi ve orda çalışmayı çok istiyorum

    YanıtlaSil
  141. merhaba.Ben de Güney kore hayranıyım,hatta hastasıyım desem abartmış olmam.Hep bu dili öğrenmek istemişimdir.Araştırmam sonucunda bu bloğu keşfettim.O kadar yardımcı oluyor ki anlatamam.Bloğun sahibine çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  142. çok çok teşekkürederim çok yararı olacağına eminim. elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  143. bnde kore kelimeleri gormek istiyorum fakat bnde xp cd'si yok napmalıyım lutfen yardım edın :/

    YanıtlaSil
  144. öncelikle merhaba...
    kore ile ilk tanışmam tabikide dramalar ile oldu :) lise öğrencisiyim ve dil bölümündeyim bu yüzden hergün ingilizce çalışmak zorundayım ve ingilizce kendi çalışman ile öğrenebileceğin bi dil değil grammar konuları çok yoğun. ancak koreceyi öğrenmek istiyorum hatta çoookkk çoook çoookk istiyorum. sormak istediğim şey gerçekten hiç bi kurs eğitimi almadan koreceyi kendimiz öğrenebilir miyiz ? bazı korkularım var bu konuda başaramamak gibi hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.. cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz...

    YanıtlaSil
  145. denizz12331/5/12 03:02

    gerçekten çoook güzel bi site. çook beğendim.. :) girdiğim bütün sitelerden hiç bir şey anlamıyor gibiydim. ama görünüyor ki bundan anlayacağım. söz vermiyeyim tam olarak ama her aklıma geldiğinizde size dua edeceğim. :D çook teşekkür ederim sizee. :))))

    YanıtlaSil
  146. slm ben de yeni katıldım gerçekten çok güzel bir site çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  147. merhaba ban koreden önce cin ce ögrendim ve aşrı deree çalıştım bu yüzden aksadım kaybolnu bunu bir sorun ollarak algılamıyorum şibnide koreceye başlandım ondan sonrada sıradaki japanca bu diller benim ilgibi çektiği için çok fazla çalışıyorum ama derenen başlıyacayımı bilemiyorum

    YanıtlaSil
  148. sedef yavuz21/7/12 22:23

    Size minnettarım çünkü korece öğrenmeyi o kadar çok istiyorum ki . Bu benim hayalim.orayı gidip Kim hyun Joong u bulucam . Ona aşığım :)

    YanıtlaSil
  149. merhaba , korece öğrenmek için araştırırken bu site denk geldi ,çok teşekürler , inş yararlı olur,,ellerinize sağlık ,,,

    YanıtlaSil
  150. merhaba bnde öğrenmek istiyorum yani bu ani bişey oldu yani kore filmlerine baktıktan sonra çok etkilendim fakat o dediğin xp cd bnde yok napabilirm ?

    YanıtlaSil
  151. başaracam seni kore her türlü:)

    YanıtlaSil
  152. Ya korece karakterler görünmüyo siz anlatmışsınız ama ben görünümü falan bulamadım daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  153. daha önce buradaki yazıları bilgisayarıma kopyalayıp internete gerek duymadan istediğim yerde istediğim zaman okuyordum şimdi neden kopyalayamıyorum biri yardım ede misiniz

    YanıtlaSil
  154. ilk olarak tüm kore sevenlerine selam diyorum.. blog sahibine o kadar sonsuz teşekkürlüerimi sunuyorum ki allah razı olsun .. o kadar çok film, dizi olsun izliyorum ve çok seviyoum bayağı kelimeleri biliyorum ama bu beni azda olsa mutlu ediyo ama tek hayalim korece öğrenmek ve GÜNEY KORE'ye gitmek istiyorum ve kurslar var oraya gitmeyi planlıyorum tek hayalim bu inşallah herkez oraları görür

    YanıtlaSil
  155. benimde oğlum kore dili okuyor şöyle bir inceleyeyim alfabesine bakayım en azından dedim güzel bir siteyle karşılaştım tam olarak inceleyemedim ama bende bundan böyle buradayım belki sayenizde bir şeyler öğrenebilirim oğluma da sürpriz yapmış olurum :)

    YanıtlaSil
  156. EVET COK KEYİFLİDİR BENİM YAŞIM 36 AMA BENDE BU YAŞTA OLSA KORECE ÖĞRENMEK İSTİYORUM VE BENİMDE HAYALİM KOREYE GİTMEK ...
    ÇÜNKÜ KORELİ İNSANLARINI SEVİYORUM ÇOK GÜZEL YERLER VAR.....GEZMEYİ ÇOK İSTERİM...

    YanıtlaSil
  157. denizlide korece kurs veriliyor mu

    YanıtlaSil
  158. bu şiteyi kurana aferin bu ite ayeinde bazı kelimeleri öğrendim kore gurubu din lemek itereniz u kişş i öneririm çok güzel bir gurup

    YanıtlaSil
  159. Woo-sung Jung a aşırı hayran olmuş birisi olarak korece öğrenmeye karar verdim:)acaba kolay mı zormu diye aklımdan geçirirken nette bu blokla karşılaştım.emek vermişsiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  160. Ayy cok guzelmis cok sevdim daha 14 yasindayim ama korelileri o kadae sicakkanli buluyorum ki ogrenmek istiyorum tonlamalari felan cok hosuma gidiyo ama baklim ogrenebilecek miyim bu sene sonunda OKS var.. Poff Allah yardimcim olsun..

    YanıtlaSil
  161. acaba günlerde aylarda akrabaları vs.söylerken nasıl okumamız gerektiğinide yazarmısınız??
    burdan kore fanlarına selamlarımı iletiyorum inşallah bir gün GÜNEY KORE YE gideriz anyoo ..)

    YanıtlaSil
  162. Bende korece ogrenmk istiyorum nereden baslamam gerekiyor yardimci olursaniz sewinirim bu arada site cok guzel

    YanıtlaSil
  163. kolay olduğunu bilmiyordum ama izleye izleye annem babam bile bazı şeyler öğrenince ümidim arttı :)

    YanıtlaSil
  164. Bu bloğu açtığnız için çok teşekkür ederim gerçekten bilgilendirici ve öğrenebileceğimiz bilgiler var.Bu bloğu açarak emek sarf etmiş olmalısınız.Umarım herkese bir faydası olmuştur.Ama bana çok faydası oluyor size bu yüzden çok teşekkür ediyorum.Umarım hayaliniz gerçek olur.

    YanıtlaSil
  165. ya öğrenmek istiyorum ama tek başıma yapamıyorum korelileri çok sewiyorum 1 hafta sonra koreye gidiyoruz nasıl öğreneceğimi şaşırdım yukarıdakı metini okudum ama aklımda hiç bişey kalmadı :((

    YanıtlaSil
  166. bana yardımcı olabilir misiniz çok aciiillll

    YanıtlaSil
  167. Korece Kursu ararken bu siteyi buldum gerçekten güzel bir site korede yaşamayı çok istiyorum iyi günler

    YanıtlaSil
  168. bu yaptıınız şey çok güzel hep korece öğrenmek istemiştim özellikle son zamanlarda acayip bir kore takıntısı başladı bana bukonuda cesaret verdiniz çok teşekkürler...kim hyun joong seni seviyorummmmmmmm

    YanıtlaSil
  169. tüm kore aşıklarına selam olsun bu bloğu açtığınız için çoook teşekkür edeim en çok istedeiğim şey korece öğrenmek ama bulunduğum şehirde korece kursu yokkkk.birazda olsa öğrne bilirsem bu beni çok mutlu eder ve bunu geliştirirsem büyüyünce güney koreye gidebilirim güney koreye ve kim hyun joong a aşığımmmmmmmmm güney koreyi çok seviyorum

    YanıtlaSil
  170. Merhaba,
    Benim bilgisayarımda korece harfler görünmüyor.
    Ve nasıl yapacagımı bılmıyorum.
    Siz anlatmışsınız fakat anlamadım..
    Yardımcı olursanız cok sevinirim..
    Çok ihtiyacım var!
    Şimdiden teşekkürler ~~

    YanıtlaSil
  171. Merabalar,koreceyi öğrenme merakı sarmıştı ve blogunuzu öylesine ziyaret ederken sürekli takipçisi haline geldim.gerçekten çok verimli bir çalışma.ilk olarak ders ders kur kur başlamıştım ama şimdi o linkler açilmıyor yardımcı olursanız bu konuda çok mutlu olurum.Teşekkürler Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  172. merhaba ben daha yeni başlıyorum. tam olarak ilk nerden başlamalıyım?

    YanıtlaSil
  173. merhaba şu anda hayatımdaki en önemli şey kore dilini öğrenmek bunu başarmak için elimden geleni yapacağım .inşallah başarabiirim böyle bir site için teşekkürler

    YanıtlaSil
  174. ALLAH razı olsun sizden elinize sağlık emeğinize sağlık öğrendiğini başkalarınada daha kolay bi şekilde öğretmek büyük fedakarlık... sağolun....

    YanıtlaSil
  175. Blogunuz çok güzel gerçekten yardımcı oluyor. Teşekkür ederiz. Fakat ben bir şeyi farkettim dahi anlamındaki '-de/-da'nın karşılığı olan konuda Türkçeleri yanlış yazmışsınız. Dahil anlamında '-de/-da'lar ayrı yazılır. Korece'ye gösterdiğiniz ilgiyi kendi dilinize göstermeniz çok hoş olur.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  176. Ya ben bi şey öğrenmek istiyorum biz türkçede a+l+i : ali şeklinde kelime kuruyoruz koreceyi bu şekilde öğrenmemiz mümkün mü nasıl kelime kuruluyor acaba bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  177. sayin korece ogrenelim.ben zeynep afrikadan: )mail adresimde sorun olustu stop..mailler.. bana ulasmiyor stop.irtibatta kalabailecegim bir adresi bana gonderirsen hberlesebiliriz.sevgiler...ahmet inci ve afifedan sevgiler

    YanıtlaSil
  178. slm @korecanöğrenelim bn size sorular sormak istiyru
    m msn nizi v
    eya varsa face adresinizi verebilirmisiniz bide koreli arkadaş edinmek istiyoru
    m
    ,ban,a yardımcı olun lutfeeen

    YanıtlaSil
  179. cok guzel olmus daha 13 yasindayim ama umarim bie iki yila cozerim siz ne kadar zamanda ogrendiniz acaba

    YanıtlaSil
  180. bende korece ogrenmek ıstıyrum yardım olursanız cok sevınırım bu sıteyı bulduguma cok sevındım tek ıstegım korece ogrenebılmek umarım ogrenebılırım saygılar..

    YanıtlaSil
  181. merhaba ben sevınc bende korece ogrenmek ıstıyorum cocuklukdan berı kore dılıne merak sarmısımdır banada yardımcı olursanız gercekten ck sevınırım bu sıteyı buldugumada cok mutlu oldum sımdıden cok tesekkur edrım

    YanıtlaSil
  182. bu sayfa çok güzel ama sayfanın admini bu yazıları kopyalamamıza izin er se iyi olurdu yazıcıdan çıkarırırdık yazmak zor oluyor okulda olunca yardım edin....

    YanıtlaSil
  183. merhabalar;
    Ben bu blogu çoktan keşfettim.Gerçekten çok güzel bu blog.Koreceyi öğrenmeyi çok istiyordum.Şimdi az çok konuşabiliyorum.Blog sahibine çok teşekkürler ^_^

    YanıtlaSil
  184. bu blogu açtığınız için size çoooookkkk teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  185. merhaba. bana korede irtibata gecebilecegim birinin e maıl yada tl numarasını verebilir misiniz? türkce bilen olsun mümkünse oraya gitmeyi düşünüyorum. yardımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  186. bu gerçekten çok güzel bir şey .herkes adına teşekkür ederim .çok iyi birşey yapmaktasınız devamını dilerim...benim ve herkesin hayallerine kavuşması dileğiyle

    YanıtlaSil
  187. Ya benim sorum biraz garip olacak ama..
    maden mühendisliği öğrencisiyim ve okulum zaten ingilizce eğitim veriyor
    aynı zamanda fransızca ve almancamda var
    bu sıra dizilerinden de ötürü aşırı derecede korece kelime kullandığımı farkettim ve bundan keyif aldım
    mesleğim nedeniyle sizce korece mi öğrenmeliyim japonca mı yoksa çince mi?
    biraz garip oldu ama fikirlerinizi yazarsanız sevinirim
    birde öğrenmemi tavsiye ettiğiniz dile göre fikir verebilir misiniz?
    örneğin; şu kursa git ya da şu kaynaklardan çalış gibi

    YanıtlaSil
  188. Bende çok istiyorum korece öğrenmek insallah bu site sayesinde baslangic yapmis olurum Kore'ye gitmeden önce en azindan biseyler bilmek istiyorum cok tesekkurler :-) kumao :-D

    YanıtlaSil
  189. yapacağıma sonuna kadar inanıyorumki yapayım dedim başta ki şuan bu kadar yol kat etmiş oldum
    o yüzden
    hembuke=mutluyummmmm.. :)

    YanıtlaSil
  190. lütfen korece öğrenmeme yardımcı olunnnnn

    YanıtlaSil
  191. herkes blog ne kadar iyi olduğunu söylüyor emğinize sağlık hadi korece öğrenelim çalışmak başarmanın yarısıdar korrrreee hayallerimmmmm

    YanıtlaSil
  192. bu siteyi kuranlara çok teşekkür ederimmmm

    YanıtlaSil
  193. jung yung hwa26/4/14 16:03

    lüffen bana yardımcı olunnnnnnnnnnnnnnn:)

    YanıtlaSil